Veel vragen die wij binnen krijgen komen met enige regelmaat terug. Daarom vonden wij het een goed idee om deze te bundelen en hier te plaatsen. Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Neem gerust contact met ons op.

 

Vragen en antwoorden

Kan het dakleer op mijn dak probleemloos worden vervangen?

In de meeste gevallen wel. Uiteraard checken wij wel vooraf de staat van uw huidige dak.

Kan er over mijn bestaande dakbedekking een nieuwe laag gelegd worden?

Dat kan, mits de huidige onderlaag daarvoor geschikt is. Wij zullen eerst ter plaatse moeten kijken in welke staat de huidige dakbedekking is.

Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn dakbedekking?

Wij geven 10 jaar garantie op de door ons gelegde daken. Wij raden aan om één keer per jaar een onderhoudsbeurt op het dak uit te laten voeren door ons. Hierbij maken wij het dakvlak schoon en verwijderen daarbij eventuele takken, bladeren of andere voorwerpen. Hiervoor hebben wij een onderhoudsplan waarbij wij jaarlijks uw dak komen inspecteren.

Maken jullie ook zinken daken?

Ja. Deze worden zorgvuldig en deskundig door ons aangebracht in samenwerking met zink- en koperspecialist Idéfix uit Groningen.

Hoe is het met de brandveiligheid tijdens het aanbrengen geregeld?

Wij zijn goed geschoold in brandveiligheid en regels die hiervoor gelden. Deze nemen we dan ook uiterst serieus. Daarnaast worden we hier ook regelmatig in bijgeschoold. Uw bent dus altijd gegarandeerd dat wij met de grootste zorg alle regels in acht nemen. Hierdoor weten wij alle risico’s tot een minimuum te beperken.

Wat houdt een onderhoudscontract voor mijn dak precies in?

Een onderhoudscontract op uw dak zorgt ervoor dat we jaarlijks uw dak komen controleren. Dit verlengt aanzienlijk de levensduur van uw dak omdat eventuele gebreken snel door ons worden geconstateerd en waar nodig direct gerepareerd. Dit scheelt u aanzienlijk in kosten als de gebreken later tot grote schade gaan leiden.

Kan ik ook een onderhoudscontract afsluiten als het dak niet door Dakdekkersbedrijf Hans Top & Zoon is gelegd?

Ja dat kan. Wij inspecteren uw dak en de staat ervan en nemen hem dan op in onze onderhoudscyclus. Wij komen vanaf dan elk jaar bij u langs om uw dak te onderhouden.